Fie din cauza vârstei, fie din cauza factorilor genetici, slăbirea vederii este inevitabil să apara. Majoritatea oamenilor de la o anumită vârstă au nevoie de ochelari pentru a-și desfășura activitățile în mod normal. Și este cu totul normal să recurgem la medicul oftalmolog pentru a determina ce tip de ochelari avem nevoie și mărimea dioptriilor necesare. Există diverse tipuri de lentile, printre care cele sferice, asferice, cilindrice, bifocale, progresive.

Sunt câteva etape prin care trec pacienții noștri:

  1. Diagnostic și test.
  2. Stabilirea dioptriilor în funcție de particularitățile fiecărui pacient și puterea de adaptare a ochilor.
  3. Alegerea ramelor care se potrivesc atât tipului de lentilă și dioptriilor, conformației feței și preferințelor dumneavoastră.

Ochiul este unic, așa că fiecare caz trebuie tratat individual. Pe lângă datele științifice, experiența este și ea importantă. Acomodarea la ochelari trebuie luată în considerare și uneori chiar trebuie oferite serii de ochelarii succesive, până la acomodarea ochiului cu noua vedere.

Lentilele au dioptrii și alte specificații, dar un alt pas în alegerea lor este tipul materialului din care sunt confecționate. Putem vorbi de materiale minerale, plastic, policarbonat sau trivex. Fiecare are avantaje și dezavantaje (greutate, rezistență la zgârieturi, faptul că sunt ori nu casante, preț) care vă vor fi explicate de către colegii noștri.

În final, după ce am stabilit de ce fel de lentile aveți nevoie (uneori ochii lucrează diferit și e nevoie de lentile diferite), vă ajutăm să alegeți cea mai bună variantă de rame de ochelari. Dioptriile mari (lentilele groase) se potrivesc doar unor tipuri de rame; în acest sens pot fi înlocuite cu lentile cu indici mari de refracție (subțiate). Veți primi în acest sens consultanță din partea colegilor noștri.

La Gold Optik în zona Unirii vă găsim cea mai bună variantă pentru o vedere perfecta.